IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017

Team Finland India Day – India is definitely a place to be

150 150 Jaakko Klinga

Intian talouskasvu ylittää 7 prosentin vuosivauhdin ja sen on arvioitu olevan maailman nopeiten kasvava kansantalous. Suomalaisyrityksille maa on kuitenkin melko vieras ja mystifioitu. Tämän innoittamana suomalaisia yrityksiä maailmalle vauhdittava Team Finland päätti järjestää vapun alla Intia-teemapäivän. Tapahtuma kulki nimellä “Demystifying India, the World’s fastest growing economy”. Suomen elinkeinoministerin Mika Lintilän ja maiden suurlähettiläiden lisäksi tapahtumassa oli paikalla Rakennusinsinöörikillan ulkoexcursiotiimin edustus. Tapahtuma houkutteli paikalle yli 100 Intian kasvumarkkinoista kiinnostunutta kotimaista yritystä.

Excursiotiimi edusti Team Finlandin Intiapäivässä

Tapahtuman ohjelma koostui arvovaltaisten vieraiden tervehdyksistä, mielenkiintoisista puheenvuoroista sekä asiantuntijapaneelista. Paneelin muodostivat Intiassa toimineet yritysedustajat. Päivän teemana oli pohtia Suomalaisten yritysten kasvumahdollisuuksia Intian markkinoilla. Intian kehitystä käsiteltiin lukuisista eri näkökulmista, mutta energia- ja ympäristötekniikan opiskelijan näkökulmasta oli erityisen mielenkiintoista kuulla maan valtavasta kehityksestä energia-, ympäristö- ja rakennusaloilla. Nämä teemat nousivat toistuvasti esille päivän puheenvuoroissa. Esimerkkeinä voidaan todeta, että Intiaan rakennetaan parhaillaan 40 000 kilometriä uusia teitä ja maa investoi hurjasti uusiutuvaan energiaan ja cleantech ratkaisuihin.

Intiaan rakennetaan yli 40 000 kilometriä uusia teitä

Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilän puheenvuorossa nousi esille lukuisia samoja teemoja, miksi Intia valikoitui tämän vuoden excursiokohteeksemme. Lintilän mukaan Intia ei ole yrityksille markkina-alueena helppo, vaikka maa onkin tehnyt lukuisia uudistuksia kansainvälisten yritysten toiminnan helpottamiseksi. Maa on kuitenkin erittäin tärkeä kumppani Suomelle ja tarjoaa valtavan kasvumarkkinan erityisesti opiskelemillamme aloilla.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä näkee Intian tärkeänä kumppanina Suomelle.

Elinkeinoministerimme kertoi tavanneensa marraskuussa 2016 Intian energia-, hiili-, ja kaivosministerin Piyush Goyalin ja olleensa erityisen vaikuttunut hänen halustaan vauhdittaa Suomalaisten yritysten presenssiä Intiassa. Tämän tuloksena maiden hallitukset ovat päättäneet edistää yhteistyötä erityisesti energia- ja kaivosaloilla. Lintilä kertoi myös tavoitteista edistää kotimaisten pk-yritysten liiketoimintaa Intian markkinoilla. Tämän työn elinkeinoministeri aloittaa välittömästi järjestämällä hänen johtamansa Team Finlandin vierailun Intiaan lokakuun alussa. Edelläkäyvä kiltamme matkustaa Intiaan hieman aikaisemmin, syys- lokakuun vaihteessa.

Päivä antoi meille paljon uusia ajatuksia Intian reissua varten. Energia- ympäristö- ja rakennustekniikan vierailukohteiden lisäksi nostamme yhdeksi matkan teemaksi India entryn, eli sen, miten suomalainen yritys on mahdollista viedä Intian markkinoille. Tämän pohjalta olemme sopineet vierailusta liikkeenjohdon konsultointipalveluita tarjoavan yrityksen Bain & Company:n  New Delhin konttorin kanssa. Olemme myös vakuuttuneita, että suomalaisella teekkarilla on opittavaa paikallisilta kolleegoilta. Siksi järjestämme vierailun Indian Institute of Technologyn rakennus- ja ympäristötekniikan laitokselle.

Lintilän sanoin: “India is definitely a place to be”.

-Jaakko Klinga

KIRJOITTAJA

Jaakko Klinga

Kaikki käyttäjältä: Jaakko Klinga

Kommentoi

Sähköpostiosoitettanne ei julkaista