IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017

27.9. Ensimmäiset tunnelmat Intiasta

1024 683 Niko Kälkäjä

Lentomme laskeutui viideltä aamulla Delhin lentokentälle. Matkalla hotellille saimme ensisilmäyksen paikallisesta liikenteestä. Näimme jopa lehmiä kaduilla sekä paljon kulkukoiria ja apinoita. Saavuttuamme hotellille meidät vastaanotettiin perinteisellä intialaisella tavalla, jossa otsiimme painettiin punainen piste. Koska lentomme oli vain kuusi tuntia emme juurikaan ehtineet nukkua, joten suurin osa otti päiväunet hotellille saavuttuamme. Pirteimmät matkailijat lähtivät tutustumaan lähiympäristöön ja osa suuntasi suoraan hotellin allasosastolle nauttimaan New Delhin yli kolmenkymmenen asteen lämmöstä.

 

Lounaan nautittuamme lähdimme kaikki yhdessä Lotus Temppelille paikallisella metrolla. Lippuja ostaessa huomasimme, kuinka suomalainen jonotustyylimme ei toiminut vaan lippuautomaatille pääsi vain tunkemalla, sillä muuten joku aina kiilasi sivusta eteemme. Metroon mennessä oli kunnon turvatarkastus: laukkumme läpivalaistiin ja kävelimme metallinpaljastimen läpi. Metrossa naiset pääsivät nauttimaan metron ensimmäisestä vaunusta, joka oli tarkoitettu ainoastaan naisille. Tämä vaunu on turvallisin vaunu metroliikenteessä eikä miehet saa tulla sinne sakkojen uhalla.


Päästyämme Kalkajin pysäkille lähdimme kävelemään kohti Lotus Temppeliä. Saimme ensikosketuksen paikalliseen ympäristöön, kun lapsista aikuisiin tuli kerjäämään rahaa. Kadut olivat täynnä kojuja ja maassa oli paljon pientä muoviroskaa. Myös ennen temppeliin pääsyä oli turvatarkastus. Ihastelimme Lotus temppelin arkkitehtuuria ja ympärillä olevaa puistoa. Muut temppelin vierailijat olivat pääasiassa intialaisia, jotka meidät huomattuamme halusivat ottaa kanssamme kuvia. Temppelin sisällä ei saanut käyttää kenkiä, joten kävelimme jonossa paljain jaloin sen läpi.

 

Temppelin nähtyämme palasimme hotelille samaa reittiä metrolla. Hotellilla rentouduimme allasosastolla ja lähdimme etsimään ruokapaikkaa lähiympäristöstä. Osa porukasta lähti tuktukilla eli kolmipyöräisellä moottoriajoneuvolla etsimään päivällispaikkaa, kun taas osa lähti kävellen. Söimme intialaista ruokaa ja nautimme muutaman virvokkeen. Kaikki olivat väsyneitä matkasta ja menimmekin nukkumaan ajoissa.

T. Suvi ja Suski

 

 

 

 

 

KIRJOITTAJA

Niko Kälkäjä

Kaikki käyttäjältä: Niko Kälkäjä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettanne ei julkaista