IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017

29.9. Fortum: Intro Intiaan

1024 768 Niko Kälkäjä

Perjantai 29.9. eli, matkamme neljäs päivä, alkoi verrattain aikaisella herätyksellä tasan seitsemältä, kun ohjelmassa oli reissumme ensimmäiselle varsinaiselle excursiolle lähtö kello 8.30. Hotellin maittava aamiaisbuffet sekä etenkin sieltä saatava kahvi herättelivät ryhmärämämme kuitenkin sen verran hyvin vaihtelevasti nukutun yön jälkeen, että pääsimme kuin pääsimmekin ajoissa matkaan. Hotellin edustalla odotellut linja-auto tosin selvisi vasta kolmannella kysymällä omaksemme, jottei homma olisi sujunut liian jouhevasti.

Osa Fortumin Intian osastoa otti meidät lämpimästi vastaan hieman yhdeksän jälkeen ja meitä tervehdittiinkin kotoisasti sanoin ”moi, mita kuuluu?” Seuraavat pari tuntia kuluivat keskustellen muun muassa sähköautoista, aurinkoenergiasta ja Intiasta yleisestikin. Saimme kuulla niin Fortumin nykytilanteesta Intian aurinkoenergiamarkkinoilla kuin tulevaisuuden strategiastakin. Fortum haluaa esimerkiksi nostaa aurinkoenergian tuotantonsa Intiassa 100 gigawattiin! Myös sähköautoista saatiin aikaiseksi mielenkiintoista keskustelua, ja Intiassa onkin niiden suhteen suuria suunnitelmia: tavoitteena on, että kaikki maassa myytävät autot ovat sähköautoja vuoteen 2030 mennessä! Saimme vielä hieman esimakua huomisesta päivästämme Fortum Jaipurilla, ennen kuin siirryimme meille katetun herkullisen lounaspöydän pariin. Intialaiset maut tuntuvat vakuuttavan matkaseurueemme päivä päivältä yhä enemmän! Lisäksi jälkiruoka vakuutti varsinkin matkamme seniorin maun muistuttaessa erehdyttävästi Fazerin Nami-munkkeja.

Excursion ohjelmaan kuului vielä muutaman tunnin turistibussikierros ympäri Delhiä. Delhi avautuikin uudella tavalla päästessämme näkemään muun muassa paikkoja, joihin tuskin olisimme itseksemme eksyneet. ”Turistirysiä” suuremmat nähtävyydet tuntuivatkin löytyvän tavanomaisesta intialaisesta katukuvasta: millainen on yleinen meininki suurkaupungin eri osissa ja mitä paikalliset päiväsaikaan kaduilla puuhaavat. Päällimmäisenä jäi mieleen suuri kontrasti kaupunginosien välillä: asuinalueita rakennuksineen oli kaikkea vauraasta ja rauhallisesta hyvin vaatimattomaan ja sekavaan. Tunnetuista nähtävyyksistä vierailimme muun muassa Intianportilla, Qutub Minarilla, Intian parlamenttitalolla sekä erään suuren moskeijakompleksin luona.

 

 

 

 

Palattuamme takaisin hotellille vuorossa oli tiukka termodynamiikan täyteinen tuokio (tai tehokas levähdystauko), jonka jälkeen osa meistä suuntasi kaupungille metsästämään sopivaa ruokapaikkaa. Sellainen löytyikin kadunkulmasta suhteellisen nopeasti ja kukin sai mieleisensä aterian eteensä.

T. Kata ja Nina

 

 

 

 

 

 

KIRJOITTAJA

Niko Kälkäjä

Kaikki käyttäjältä: Niko Kälkäjä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettanne ei julkaista