IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017

1.10. Taj Mahal

1024 685 Niko Kälkäjä

Päivämme alkoi tuttuun tapaan aikaisin aamulla: bussimme lähtöajaksi oli määrätty kello 7:15 hotellimme edestä. Intian arvaamattoman liikenteen vuoksi bussikuskimme arvioi matka-ajaksi kaikkea kolmen ja viiden tunnin välillä, mutta ei se ketään haitannut, sillä olihan matkan määränpäänämme yksi modernin maailman seitsemästä ihmeestä – Taj Mahal.

Lähes kaikki olivat ajoissa bussissa ja matkamme alkoi leppoisasti jo tutuksi tulleen bussikuskin kyydissä. Suurin osa matkalaisista kulutti bussimatkan joko nukkuen tai korttia pelaten. Reissu alkoi sujuvasti, kunnes saavuimme ensimmäiselle tietullille – ensimmäisellä tietullilla jonotettiin 45 minuuttia. Loppujen lopuksi pääsimme ruuhkaisesta tullijonosta eteenpäin jatkamaan matkaa. Loppumatka sujuikin yllättävän nopeasti.

 

Vihdoin ja viimein pääsimme perille Agraan, josta nappasimme oppaan kyytiin. Hän kertoi meille mitä kohteessa teemme ja miten tulisi käyttäytyä. Jonkin ajan kuluttua hän ehdotti, että kävelisimme muutaman kilometrin paikan päälle, sillä autojono oli loputtoman pitkä ja liikenne seisoi. Kaikki suostuivat ja poistuimme ilmastoidusta turistibussista lähes 40 °C ulkoilmaan. Saimme poukkoilla liikenteen ja ihmisten seassa, sillä väkeä oli paljon liikkeellä. Vaikka kyseessä oli sunnuntai, Intialaiset viettivät myös pitkää viikonloppua. Maanantaina 2.10 juhlitaan Mahatma Gandhin syntymäpäivää koko maassa, ja tämä onkin yksi kolmesta valtion virallisesti julistamista vapaapäivistä.

Alueelle päästyämme kulutimme hyvän tovin valokuvia ottaen, oppaan samalla kertoen alueen historiasta. Taj Mahal oli juuri niin hieno kuin olimme kuvitelleet, ja oli ehdottomasti neljän tunnin ajomatkan arvoinen. Mausoleumien sisäänkäynnille edessä oli loputtomat jonot, mutta onneksi satuimme paikalle päivänä, jona ulkomaalaisten turistien lipuilla pääsi suoraan sisälle mausoleumiin.

Kierroksen päätyttyä suuntasimme syömään lyhyen bussimatkan päässä olevaan lounasbuffettiin. Ennen kuin käänsimme bussin nokan kohti hotelliamme, oppaamme vei meidät katsomaan intialaista käsinkoristeltua marmoria.  Paikan päällä meille näytettiin, miten Taj Mahalin erilaiset koristelut oli valmistettu. Samasta paikasta olisimme voineet ostaa matkamuistojen lisäksi, vaikka marmorisia sohvapöytiä, mutta ne sattuivat olemaan hieman opiskelijabudjettimme ulkopuolella.

T. Heidi ja Silja

KIRJOITTAJA

Niko Kälkäjä

Kaikki käyttäjältä: Niko Kälkäjä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettanne ei julkaista