IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017 IK: New Delhi 2017

4.10. Sustainability as a business

1024 683 Niko Kälkäjä

Ryhmämme nousi aamulla bussiin hyvin levänneenä. Suuntasimme kohti Teri-yliopistoa Delhissä, jossa meidät otettiin lämpimästi vastaan. Teri on Intian ainoa kestävän kehityksen edistämiseen keskittyvä yliopisto, ja ilmapiiri kampuksella oli miellyttävä. Yliopiston pihalla meitä olivat vastaanottamassa Indian Power Management Academya edustava Vinod Kumar, joka on tehnyt paljon yhteistyotä myös Fortumin ja VTT:n kanssa. Hänen seuranaan oli myös Kumarin kollega, IPMA:n Deputy General Manager Santosh Kumar Singh. Sisään mentyämme tapasimme myös TERI-yliopiston Energia- ja ympäistötekniikan professorit Atul Kumarin sekä Jami Hossainin. Heidän kanssa keskustelimme muunmuassa ajoneuvojen sähköistymisestä, Intian energiarakenteiden muutoksesta sekä ydinvoimasta. Paikalla oli kertomassa myös Intian infrastruktuurista Sri Prakash, Kestävän Kaupunkikehityksen laitokselta. Hänen kanssaan keskustelimme Intian juna- ja tieverkoston kehitystavoitteista. Tapaaminen oli hyvin antoisa ja loi uusia näkökulmia energiantuotannon ja infrastruktuurin kehittämisestä.

Iltapäivällä kävimme yrityksessä Energy Efficiency Services Limited, joka tarjosi energiatehokkaita ratkaisuja yrityksille ja kuluttajille esimerkiksi hehkulamppuja korvaavien led-lamppujen muodossa. Yritys oli myös kiinnostunut energian säilymiseen keskittyvistä ratkaisuista. Yrityksen toimintastrategiasta meille oli kertomassa EESL:n toimitujohtaja Saurabh Kumar. Yritys on toimitusjohtajan mukaan maailman suurin pelkästään energiatehokkuuteen keskittyvä yritys ja he toimivat jo nyt globaalisti esimerkiksi Kanadassa ja Iso-britanniassa. Vierailu oli todella mielenkiintoinen, ja koko yrityksen toimintamalli erittäin kiehtova. Saimmehan mukaan vielä muutamat lamputkin!

Päivä oli kokonaisuudessaan virkistävä, sillä excursiot olivat lähistöllä ja bussimatkat taittuivat nopeasti.

Lisätietoja päivän kohteista:

http://www.teriuniversity.ac.in/

https://www.eeslindia.org/

T. Ossi ja Alex

KIRJOITTAJA

Niko Kälkäjä

Kaikki käyttäjältä: Niko Kälkäjä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettanne ei julkaista